Miksi olin ehdolla eduskuntavaaleissa?

Edellisellä hallituskaudella näimme politiikkaa, jolla ei kehitetty koko maata tasapuolisesti. Soteuudistus jumitti kuntarakenteen uudistamisen. Soteuudistuksen tarve lähtee sosiaali- ja terveyspalvelujen toimimattomuudesta ja alueellisesta eriarvoisuudesta. Pelkästään kuntia yhdistelemällä ei mielestäni kuntalaisille tarjottavien palveluiden uudelleen järjestelyyn liittyviä ongelmia ratkaista. Kuntarakenne on jo muuttunut voimakkaasti kuntaliitosten myötä, mutta muutos on todennäköisesti vasta puolitiessä. Toiveeni on, että tulevat kuntaliitokset toteutuisivat vapaaehtoisuuden perusteella, ja ettei pakkoliitoksiin mentäisi.

Velanotto on pakko saada kuriin. Jälkipolville ei saa jättää perinnöksi pelkkää velkaa. Kansanedustajille on luvassa vaikeita päätöksiä ja niukkuuden jakamista. Tässä työssä tarvitaan vastuullisia päättäjiä ja avointa rakentavaa keskustelua eri vaihtoehdoista. Olisin omalta osaltani ollut valmis osallistumaan tähän työhön. Työskentelin 2013−2014 Lapissa Metsäkeskuksen johtajana ja tästä syystä olin keväällä 2015 eduskuntavaaliehdokkaana Lapin vaalipiirissä. Äänisaalis oli hieno, 1637 ääntä, mutta se ei riittänyt eduskuntaan asti.

Helistä sanottua:

"Heli on ahkera ja fiksu nainen. Tekijä ja kunnianhimoinen työssään. Silti sydän paikallaan. Arvot vahvasti keskellä. Arvostan naisia, jotka Helin lailla osaavat luontevasti yhdistää perheen ja työn - ja vielä niiden rinnalla ovat valmiita kantamaan vastuuta yhteisistä asioista." (kuntavaaleissa 2012) Annika Saarikko, kansanedustaja